Yumurtalık Sürücü Kursları – Yumurtalık Ehliyet Kursları

Yumurtalık Sürücü Kursları – Yumurtalık Ehliyet Kursları

Adana’nın turistik ilçelerinden olan Yumurtalık, harika plajlara sahip olan, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları bulunan bir ilçedir. Yazın binlerce insanın ziyaret ettiği, tatilcilere farklı alternatifler sunan bir yerdir. Eğer Adana’ya gelmeyi düşünüyorsanız tavsiyemiz mutlaka Yumurtalık’a da gelmeniz gerekir.

İlçeye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler vardır. Bunları birkaç ana başlık halinde sizinle de paylaşalım istedik.

Yumurtalık denildiğinde ilk görülmesi gerekenler arasında Lagünü Milli Parkı gelir. İlçenin merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan bu milli parka özel aracınızla gelebiliyorsunuz.   Burası çevresinde birçok lagünü barındıran doğal bir yerdir. Geniş bir göl düzlükler, sulak alanların olduğu Milli Park içinde irili ufaklı olan gölleri de görebilirsiniz. Park içinde farklı bitki türleri de bulunur. Doğa ile iç içe olabileceğiniz ve harika zamanlar geçirebileceğiniz bu güzel dinlenme alanını görmeden gitmemeniz ve hatıra olması açısından fotoğraf çektirmeniz tavsiyelerimiz arasında bulunur.

Yumurtalık Sürücü Kursu – Yumurtalık Ehliyet Kursu

Yumurtalık doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapılarıyla da dikkatleri çeken bir ilçedir. Ayaş antik kenti ilçenin merkezine 500 metre uzakta bulunur. Çok yakın olmasından dolayı Yumurtalık’a her gelenin burayı ziyaret ettiğini de söylemeden geçmemek gerekir. Ayaş Antik Kenti’nin bugünlere kadar ulaşabilmesi de tarihi açıdan çok önemlidir. Burasının Kilikya medeniyetinin önemli merkezlerinden birisi olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Antik kent içerisinde Roma döneminden kalma olan pek çok eser bulunur. Sarnıç, evler, kale ve hastane yine bu antik kenti içinde bulunur. Bu zamana kadar ağır hasarlar görmüş olmasına karşın pek çok noktasının da halen dimdik ayakta olduğunu söyleyelim.

Yumurtalık’a geldiğinizde halk plajına da muhtemelen uğrarsınız. Çünkü ilçe merkezinde buluna bu plaja hangi konumda olursanız olun kolayca erişim sağlayabiliyorsunuz. Belediye bu plajı sürekli olarak denetliyor ve güzelleştiriyor. 50 metre genişliğe sahip olan bir alandaki plajın toplam uzunluğu 1 kilometre. Plaj mavi bayraklı ve Adana’nın derin sıcağından kurtulmak isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Yumurtalık Özel Direksiyon Dersi

Yumurtalık’ta görmeniz gereken yerlerden birisi de kız kalesidir. İlçenin merkezinde bulunan bu kale yürüme mesafesinde bulunur. Atlas Kalesi, küçük bir adanın üzerine yapılmış ve kalenin yapılmasının amacı da ticari hizmet sağlayabilmektir. Kalenin içinde odalar, salonlar ve su sarnıcı bulunur.

Marko Polo İskelesi de ilçe merkezinde ziyaretçilerin uğrak noktalarından bir tanesidir. İskele adından da anlaşılacağı üzere Marko Polo 1269 yılında ilk kez ayağını basmasından dolayı bu ismi almıştır. İskeleye yerli ve yabancı pek çok turistin geldiğinin altını çizelim.

Yumurtalık Sürücü Kursu Fiyatları

Son olarak bahsetmek istediğimiz yer ise Süleyman Kulesi’dir. İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta bulunan bu kuleye kendi özel aracınızla gidebiliyorsunuz. Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmış olan bu kulenin amacı denizden gelen saldırılara karşı şehrin korunmasını sağlamaktır.

Yumurtalık sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.adanasurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.