Saimbeyli Sürücü Kursları – Saimbeyli Ehliyet Kursları

Saimbeyli Sürücü Kursları – Saimbeyli Ehliyet Kursları

Adana’nın ilçesi olan Saimbeyli, merkeze 156 kilometre uzaklıkta bulunur. İlçenin dört tarafı dağlarla çevrilmiştir. Kirazları ve yaylalarıyla ünlü olan ilçe, Ermenilerin yaşamış olduğu bir bölgeydi. Kurtuluş Mücadelesinde Ermeniler ilçeyi terk etmiş ve yakıp yıkarak harabe etmişlerdir. İlçede günümüze ulaşmış olan tarihi bir yapı bulunmamaktadır.

Saimbeyli ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Obruk Şelalesi, ilçenin en önemli yerleri arasında yer alır. Etrafı yeşillikle çevrelenmiş olan şelale görülmeye değer yerler arasında bulunur. Şelalenin kenarında doğa yürüyüşü yapılabilecek yerler vardır. Serin suların vermiş olduğu esinti bir klima gibi insanları serinletirken özellikle yaz mevsiminde harika bir dinlenme alanı olarak tercih edilebilir.

İlçenin yeşil alanlarından birisi de Çatak Yaylası’dır. Burası ulaşımın kolay olduğu bir yerdir. Temiz hava ve bol oksijen almak isteyenler yaylaya çıkarak zamanlarını geçirebilirler. Yaylada piknik yapılabilecek alanlar da vardır.

Saimbeyli Sürücü Kursu – Saimbeyli Ehliyet Kursu

Her şehirde ve birçok ilçede olduğu gibi Saimbeyli’de görülmesi gereken bir de kale bulunur. Burası ilçeye bağlı olan Bahçe köyü sınırları içerisinde yer alır. Bir tepe üzerine kurulmuş olan kale, çok eski medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır. Kalenin 8 tane burcu ve bir gözetleme kulesi vardır. Kale içinde kilise ve su sarnıcı bulunur.

Kale, Kurtuluş Savaşı döneminde Türkler için felaket bir yer olarak biliniyordu. Bugün halk arasında kara kilise adıyla bilinmektedir. Kilise, bugün bakıldığında yıkılmış ve harap olmuş bir yer durumundadır.

Saimbeyli Özel Direksiyon Dersi

Son olarak bahsetmek istediğimiz yer ise ilçe merkezindeki tepede bulunan Saimbeyli Şehitliği’dir. Kurtuluş savasında Ermeniler tarafından şehit edilmiş Türkler için 1951 yılında yapılmış olan şehitlik bugün halen binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Şehitlikte toplam 80 tane şehit mezarlığı bulunur.

Saimbeyli merkeze uzak bir ilçe olmasından dolayı insanlar genellikle ilçe dışına çıkmayı tercih etmezler. İlçe büyük bir yer olmasa da günlük yaşamda ihtiyaç duyulabilecek her şeyi bulabilmek mümkündür. Örneğin; sürücü kursları ilçede genç sürücülerin ehliyet almak için başvurdukları kurumlar arasında yer alır. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilçedeki Saimbeyli sürücü kursları arasından birini seçerek kaydını yaptırıp ehliyet sürecini başlatabilir.

Saimbeyli Sürücü Kursu Fiyatları –Saimbeyli Ehliyet Kursu Fiyatları

Sürücü kursları ilçenin farklı mahallelerinde hizmet veriyor olduğundan seçim yapabilecek kurslar mevcuttur. Bu kurslar arasından en iyi olanı tercih etmek ise alınacak eğitim açısından faydalı olacaktır. Birçok sürücü adayı kursa yazılmadan önce araştırma yaparak hangi kursa yazılması gerektiğinin kararını vermeye çalışır. Bu kararları etkileyen faktörlerin başında ise sürücü kursunun sahip olduğu araçlar gelmektedir. Ehliyet doğrudan otomobillerle alakalı olduğundan iyi bir sürücü kursunun otomobilleri de yüksek modeldir.

Adana Saimbeyli sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.adanasurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.