Pozantı Sürücü Kursları – Pozantı Ehliyet Kursları

Pozantı Sürücü Kursları – Pozantı Ehliyet Kursları

Türkiye’nin her şehrinin olduğu gibi ilçesinin de görülmesi gereken yerleri olduğunu biliyoruz. Adana denildiğinde ise pek çok ilçe akla geliyor olsa da en çok bilinenler arasında Pozantı’da bulunur. Pozantı, önemli geçiş yolunun tam ortasında bulunmasından dolayı önemini günümüze kadar korumayı başarmıştır. İlçe kışın sakin geçerken yazın ise neredeyse iki katına ulaşan bir nüfusa sahiptir.

Harika yaylaları ve doğal güzellikleri olan bu ilçe hakkında söylenebilecek çok şey vardır. Pozantı ehliyet kursları olarak bizde bu makalemizde ilçemize ilk kez gelecek olanların mutlaka görmeleri gereken yerler hakkında bilgiler verelim istedik.

Pozantı sürücü kursları olarak ilçeye ilk kez geldiğinizde görmeniz gereken yerlerin başında yaylaların olduğunu belirtelim. Bunun için ilçemizi tanıtmaya başlarken öncelikli olarak ünlü yaylalardan bahsedelim istedik.

Pozantı’nın en çok bilinen yaylası Belemedik Yaylası’dır. Burası ilçenin merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunur. Kendi aracınızla gitmek istediğinizde ortalama olarak 20 dakika sonrasında yaylada olabilirsiniz. Çakıt Nehri üzerinde bulunan bu yayla adeta bir doğa harikasıdır. Yaylaya çıktığınızda pek çok yırtıcı hayvanı görebilme imkanına sahip olursunuz. Yayla insanların aileleriyle giderek kamp yaptıkları bir yerdir.

Adana Pozantı Sürücü Kursu – Pozantı Ehliyet Kursu

Pozantı ehliyet kursu olarak görmeniz gereken bir diğer yaylanın da Tekir Yaylası olduğunu söyleyelim. Bu yaylaya da 10-15 dakikalık bir sürede ulaşmanız mümkün. Tekir Yaylası özellikle turizm açısından çok önemlidir. Bölge halkı yaylayı yazın bir hayli ziyaret etmektedir. Yayla ilçenin eşsiz doğal güzelliklerine adeta canlı bir örnektir. Buradayken kendinizi çok huzurlu ve keyifli hissedebilirsiniz.

Pozantı sürücü kursu olarak Armutoğlu Yaylasının güzelliklerinden de bahsetmeden geçmemek istiyoruz. Bu yayla da merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunur. Doğal güzellikleri ve manzarasıyla ünlü olan bu yayla mutlaka gezilmesi gerekir. Yayla özellikle doğa tutkunlarının ilgisini çeker. İnsanlar yaylaya çıktıklarında burada yürüyebiliyor ve çevreyi keşfedebilme imkanı yakalar.

Pozantı Sürücü Kursu Fiyatları

Pozantı’da görülmesi gerekenler arasında Aşar Yaylası da bulunur. Merkezden 14 kilometre uzakta bulunan bu yaylaya özel aracınızla rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Harika doğasıyla dikkatleri çeken bu yayla çok sayıda tatilcinin de uğrak noktası olmayı başarmıştır.

Pozantı Özel Direksiyon Dersi

Pozantı’da görmeniz gerekenler arasında İbrahim Paşa Tabyası ‘da bulunur. Bu tabya merkeze 16 kilometre mesafede bulunur. Osmanlı Döneminden kalma olan bu tabya tarih açısından da oldukça önemli bir yerdir. Tekir Kalesi olarak da bilinen bu tabya yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

Anahşa Kalesi, ilçe merkezinde bulunur. Bizans Döneminden kalma olan eserler içerisinde olan kale, 7 metre yüksekliğindedir.

Pozantı’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerler arasında Ak Köprü de bulunuyor. İlçeye 6 kilometre mesafede bulunan bu köprünün, 9 yy’da yapıldığı tahmin edilir.                                  

Pozantı’da görülmesi gereken yerler arasında Pozantı Anıt Ağaçları da bulunur. İlçeye geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bu ağaçlar yaklaşık olarak 635 yıllık bir tarihe sahiptir.

Adana Pozantı ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.adanasurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.