Karataş Sürücü Kursları – Karataş Ehliyet Kursları

Karataş Sürücü Kursları – Karataş Ehliyet Kursları

Adana’nın turizm açısından en önemli ilçeleri arasında bulunan Karataş, özellikle yazın yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. İnce kumlu plajları, limanları ve sulak arazileriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış olan ilçe, tarımsal olarak da faaliyetlerini sürdürmektedir. Karataş su sporları açısından da önemlidir. İlçede yelken, rüzgar sörfü ve offroad gibi sporlar yapılmaktadır.

Karataş sürücü kursları olarak ilçeye nasıl gidilir? Merak edenlere şu şekilde tarif edebiliriz. Yüreğir’in kuzeyinde bulunan ilçenin Kuzeydoğusunda Ceyhan doğusunda ise Yumurtalık bulunmaktadır. Mersin’e komşu olan ilçeye ulaşım toplu taşıma araçları ve özel araçlarla yapılabilir. Karataş ilçesinde yollar çift yönlü ve asfalttır bu da özel aracıyla ilçeye gelmek isteyenlerin konforlu bir yolculuk yapabilmesine imkan sağlar. Adana’nın merkezinden ilçeye özel aracınızla 30 dakikada ulaşabilirsiniz.

Doğal güzellikleri ve tarihiyle ilgi çekmiş olan ilçe, yaz aylarında oldukça hareketlidir. Akdeniz’in önemli ticaret ve liman merkezi olma özelliğine sahip olan ilçenin kuruluşu M.Ö. 4 bin yılına kadar gider.

Karataş Sürücü Kursu – Karataş Ehliyet Kursu

Karataş düz ve ovalık bir araziye sahiptir. Karataş sürücü kursu eğitimlerini verirken bu önemli ayrıntının avantajını da yakalamıştır. İlçede ehliyet almak isteyen sürücü adayları Karataş ehliyet kursu kapsamında direksiyon eğitimi alırken daha düz yollarda araç kullanabilme imkanına sahiplerdir.

Karataş’a geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken yerlerde vardır. Mesela Akyatan gölü bunlardan bir tanesidir.  Yaklaşık olarak 10 bin yıl önce kendi kendine ortaya çıkmış olan bu gölün nehir taşkınlarından oluştuğu bilinir. Göl aynı zamanda zengin kuş çeşidiyle bir kuş cennetidir. Göç yolu üzerinde bulunan gölde kuşlar koruma altına alınmaktadır.

Karataş Sürücü Kursu Fiyatları –Karataş Ehliyet Kursu Fiyatları

Karataş’a gelindiğinde görülmesi gereken yerlerden birisi de Magarsus Antik kentidir. Bu kent, Kilikya medeniyeti tarafından kurulmuştur. Tam adı Mallos olan kenti dini bir merkez konumundaymış. Antik kentte yapılan kazı çalışmaları günümüzde halen devam etmektedir.  İlçe merkezine 5 kilometre uzakta bulunan bu antik kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Karataş’ın turizm açısından da önemli olduğunu belirtmişti. Karataş plajı bu önemi ön plana çıkarak önemli yerlerin başında gelir. İnce kumları ve uzun sahil şeridiyle görülmeye değer olan plajda her mevsimde denize girmek mümkündür. Burası halk plajı olduğundan girişler ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Karataş Özel Direksiyon Dersi

Görmeniz gereken yerlerden birisi de Tuzla Gölüdür. Bölgenin ikinci büyük Lagünü olma özelliğine sahip olan gölde her ay balık popülasyonu aynıdır. Tuz oranı yüksek olduğundan farklı kuş türlerini de bu gölde görebilmek mümkündür.

Karataş’a geldiğinizde Osmanlı Hanlarını da mutlaka görmelisiniz. Osmanlı döneminden kalma bu iki han ilçe tarihi açısından oldukça önemlidir.

Adana Karataş ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.adanasurucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.